Piotrek ja mam takiego Krupsa Dolce Gusto
kawa bardzo dobra, szybko, czysto - pewnie nie najtaniej,
jako że jesteś skazany na kapsułki dolce gusto to nie jest to open source kawowy - raczej zamknięta architektura
jednak szybkość przygotowania smacznej kawki z pianką jest dla mnie bezcenna
koszty realne to ok 17-20 zł za 8 kaw z pianką lub tyle samo za 16 czarnych (zależy jaką paczkę kupisz albo jest 16 danej wersji kawy albo 8kaw + 8mleczek)
ja jestem bardzo zadowolony ale kolejny będzie raczej Saeco z mieleniem kawki :szeroki_usmiech
Dodam jeszcze że serwis jest super... gwarancja dwa lata? Bujda! Jak sprzęt nawali i to nie z winy użytkownika a sprzętu to naprawią za free.
Czasem od kiepskiej kawy potrafi się przypchac machanizm i może wymagac czyszczenia w serwisie jak w domowych warunkach nieda rady. U nas tak było i w ciągu 3 dni naprawili oczywiście door to door.
Znajomej jak się przypchało po gwarancji to nie dość że wkłąd oczyszczono to dostała drugi zapasowy na wszelki wypadek.
Wiec zdecydowanie POLECAM. Problem tylko że kaw jest taki wybór że ciezko się zdecydować.
BTW polecam uważac na Lavazze bo ostatnio jak kupiłem to w opakowani były kawałki drewna wielkości połowy zapałki o_O
Purchawa, jeśli zdecydujesz się kupić Dolce Gusto to polecam Ci odwiedzić strone Dolce Gusto , wydrukuj kupon i jeszcze stówke dostaniesz na konto :szeroki_usmiech Ale to tylko na stary model.
Ogólnie polecam DG. W pracy mamy expres z mlynkiem, fajna rzecz, ale że w domu pijemy kawę praktycznie tylko w dni wolne od pracy to zdecydowałem się na Dolce Gusto. Sybko i prosto.
Komentarz